Vaimolla oli sunnuntaina elämänsä ensimmäinen äitienpäivä lähes äitinä. Ei me mitenkään ihmeellisemmin sitä juhlittu, mitä nyt aamulla oli torvi soittokunta oven takana herättämässä tulevaa äitiä kappaleella ”äideistä parhain.” Toisena kappaleena, onkos se musiikkitermeillä sitten entrecoteena, saimme kuulla Matin ja Tepon tunnetuksi tekemä ”missäs sitä ollaan oltu?” Naapuritkin taisi tykätä. Ainakin siitä niin päättelin, kun seinän läpi kuului, että ”olkaa nyt jumalauta hiljaa!” Taisivat lapset mekastaa ja isä halusi kuunnella soittokunnan raikkaita soundeja.

Päivällä tehtiin ihan semmoisia perusjuttuja, testattiin uusia lastenvaunuja viemällä kahdeksan muovipussillista tyhjiä pulloja kauppaan. Meillä oli mukana semmoinen valevauva, eli ollaan kääritty semmoisen vanhan viltin sisään kaikkea kamaa, silleen että se näyttää vauvapötkylältä. Onko muuten vauvatermeillä sanottuna vauvapötkylä korrekti ilmaisu, vai pitäisikö sanoa perillisrulla? Olen vielä sen verran kokematon vanhempi, että en tiedä vielä mikä on sallittua ja mikä ei. Tähän ikään mennessä olen ainoastaan teeskennellyt olevani vanhempi. Varsinkin nuorempana, kun piti päästä baariin sisälle. Ja joskus virtuaalitodellisuudessa...


Joo, kyllä ne oli minun lastenrattaat, jotka oli silloin jyväskyläläisten ravintoloiden ulkopuolella öisin. Olisitte silloin nykineet hihasta, niin tuntisimme nyt ehkä toisemme. Vaan eipä kukaan nykinyt. Tosin minulla oli aika usein hihaton paita päällä.


Iltapäivällä kerättiin sitten rekkareita, se on vaimon lempipuuhaa.


Meidän naapurissa asuu ihan törkeän ärsyttävä pariskunta. Nainen käy lenkillä yms., mies siivoaa joka perjantai ja lapsi ei kuolaa kovin paljoa hiekkalaatikolla ollessaan. Niillä on kaikki asiat niin hyvin kunnossa, että välillä oikein etoo. Minkä ihmeen takia niiden pitää siivota joka perjantai? Ja eikö lenkkeilyn voisi hoitaa niin myöhään illalla, että naapurit on jo nukkumassa eivätkä häiriinny juoksuaskeleista?


Täytyy varmaan kohta muuttaa maalle, eikös siellä ole kaikilla ihmisillä asiat rempallaan ja eletään niin kuin  pellossa?

1554788.jpg

Ai niin, tässä on muuten mahakuva tällä hetkellä, vaimo ei suostunut itse kuvaan. Kuten näkyy, niin hyvin voidaan!