Ne oli Tiina-siskon elokuun puutarhajuhlat, ja mä lupasin laittaa sinne kravaatin. Mutta mitä synnytykseen pitää laittaa päälle? Helistimessä keskusteltiin, saako isä tulla humaltuneena synnytykseen? Vastausta en tiedä vieläkään, mutta mitä muuten humalassa pitää olla päällä? Siis synnytyksessä. Riittääkö jos jättää telkkarin päälle sairaalaan lähtiessään?

Me hankittiin lastenvaunut, jotka on väritykseltään kovin tummat. Saatiin halvalla, niin oli pakko ostaa. Aika moni ihminen on nyt sitten sanonut, että ne on tosi kuumat sitten auringonpaisteella, kun tumma väri oikein kerää lämpöä itseenä. Siis täh? Eikös lapselle pueta vaatteita päälle monta kerrosta jonnekin seiska- tai kasiluokkaan asti? Eikös lapselle laiteta lippiksen päälle vielä pipokin, niin kuin Viivi Avellankin tekee? Pään kauttahan haihtuu 70 prosenttia kehon lämmöstä, vaikka pää pinta-alaltaan edustaa vain noin neljää prosenttia koko ruhosta. Paitsi sitten jos työntää kielen ulos, silloin pinta-ala kasvaa helposti jopa kuuteen prosenttiin! Eli jos lapsella on kuuma, käskekää sen työntää kieli ulos.


No meidän naapurit muuten SIIS MITÄ?? Siis milloin nuo jogurttivaalit on ollut? Telkkarista tulee juttua Valion jogurttivaaleista ja nyt julistetaan voittajat. Raparperi-mansikka on voittanut. Siis multa on mennyt ihan ohi nuo vaalit. Tulikohan postissa edes mitään ilmoitusta äänioikeudesta? Ollaan kyllä muutettu vähän aikaa sitten, että jos keskusvaalilautakunnalla on vähän tiedostot jäljessä.


Ei sitä tässä kiireisessä elämänrytmissä ehdi kaikkea huomaamaan, tuollaiset vaalitkin menee ihan ohi!


Niin muuten niitä tummia lastenvaunuja mietittiin ja vaimo alkoi jo hyperventiloida, että mitäs jos se vauva lämpiää liikaa kuumissa vaunuissa? Keksin kuitenkin ratkaisun aika nopeasti, kun meiltä löytyy keittiöstä semmoinen paistovahti. Se on semmoinen täysdigitaalinen mittari, jossa on anturi johdon päässä ja herätyskellomainen hälytys. Laitetaan se paistovahti sitten lastenvaunuihin. Ei ainakaan lämpötila nouse liian korkeaksi, kun laitetaan hälyttämään paistin raja-arvon kohdalla, eli 58-62 asteen paikkeilla. No onhan se aika lämmin jo silloin, mutta onhan sitä saunassakin opittava käymään.