Me aloitettiin yrittäminen joskus vuonna 1998 ja melkein heti perään plussattiin, eli saatiin positiivinen tulos plussakortinmyöntämislautakunnalta. Siis yhteiselle plussakortille. Minähän olin jo omassa taloudessa plussannut jo pitempään. Vaimo ei plussannut, oli vielä sen verran nuori silloin, mutta kuitenkin parhaassa plussausiässä. Kyllähän siitä alkoi sitten tulosta tulla nopeasti. Plussaseteleiden määrä lisääntyi kovaa tahtia.

Nyt me ollaan jo melko tottuneita plussaajia, eli ei ollut kovin suuri yllätys, kun vaimo kertoi minulle kevättalvella, että nyt plussasi oikein kunnolla. Minä kirosin mielessäni ylisuurta visalaskua, mutta hei tämä plussaus ei liittynytkään tällä kertaa mihinkään kanta-asiakasohjelmaan! Nyt siis yksinkertaisimmille lukijoille tiedoksi, että plussaaminen tulee siitä pisutikun plussamerkistä. Vaikka ei niissä kaikissa ole edes plussaa.


Nuorempana tavattiin veistellä koivunoksasta kuori pois ja painettiin oksa muurahaispesään. Muurahaiset sitten heitti vetet tikkuun ja me pikkukilkerit sitten innoissamme nuolimme ”tikkuviinaa”, eli muurahaisten pissaa! Nyt lukekaa tarkasti! Tämä tilanne on yksi niistä asioista, joista huomaamme, että iän myötä tulee ehkä viisaammaksikin. Nuorempana olin kovasti tikkuviinan perään, mutta nyt ei tullut mieleenkään nuolla vaimon tekemää raskaustestiä. Tai no, eipä sitä raskaustestiäkään tehty mihinkään kuorittuun koivunoksaan...

No nyt kun kerran mentiin ajassa vuosia taaksepäin, niin kerronpa toisenkin tapauksen. Raskausajan mielialanvaihtelut vielä ymmärtää, mutta vaimolla on semmoista ylä- ja alamäkeä ollut ihan kautta linjan. Alkuun ihmettelin sitä voimakkaalla äänenpaineella annettua monentyyppistä palautetta, mutta sitten melko nopeasti tajusin sen; me oltiin totuttu elämään niin erilaisissa vuorovaikutuskulttuureissa! Tänäkin päivänä vaimo antaa edelleen palautetta ja minä otan sitä vastaan. Siinä onkin ehkä meidän liittomme salaisuus; saan välittömän palautteen toiminnastani. Niin että annanko minä palautetta? Tottakai, ilmoitan olevani samaa mieltä!

Ollaan vaimon kanssa ajateltu hankkia kaikenlaista tarpeellista ennen lapsen syntymää, että on sitten valmiina. Tänään ostettiin terassikalusto. On sitten lapselle valmiina. Joo moro taas!