Kaikilla itseään kunnioittavilla iloisilla odottajilla pitää olla muutamat perusasiat kunnossa; koti, perhe ja kotiasiat. Ei vaiskaan. Tai no kyllä nekin, mutta siis etukäteen pitää olla hankittuna farmariauto, lastenvaunut, itkuhälytin, hoitopöytä, kylvetysallas, Marimekko-oksennuspyyhkeet, Mummi-potkuhousut by Tove Jansson sekä riittävä määrä nykyaikaista ja digitaalista tallennuskapasiteettia perillisen ensimmäisten elinpäivien ikuistamista varten. Tai kai niitä kakaroita vielä ylioppilaanakin kuvataan, mutta siihen mennessä ehtii tallennusformaatit muuttua moneen kertaan.

Meillä on muuten kaikki nuo, sekä lisäksi excel-tasoinen ominaisuusvertailu eri vehkeiden tärkeimmistä ominaisuuksista. Kylvetysaltaan tyhjennysreiän koko on olennainen ominaisuus, mikäli oikein hätä iskee ja pitää saada allas tyhjäksi varsin pikaisesti. Liian pienessä tyhjennysreiässä ja -putkessa ei voi olla ottamatta huomioon kapillaari-ilmiötä. Vai oliko se pipelliini-ilmiö?


Farmariautossa on oltava Isofix-kiinnittimet, vaimolla hyvät synnyttimet, lastenvaunuissa erillisjousitus joka renkaassa, sekä jäähdytetyt levyjarrut edessä ja takana, itkuhälyttimessä ladattavat akut, sekä riittävä määrä kanavia, jos vaikka tulee nelo- tai kuutoset.


Videokamera on yksi tärkeimmistä tavaroista, jotta voi ennen synnytystä kuvata vaimon nenää, ja sitten synnytyksen jälkeen ei kuvata vaimoa enää. Muistakaa ladata akut, että jaksatte kuvata! Lomalla voi ladata akkuja, mutta kameran akut olisi tietysti hyvä ladata ennen lomaa.


Mutta kaikesta tästä materialismista huolimatta on ihan perkeleen hienoa saada perillinen. Me ollaan jo päätetty nimetkin; pojasta tulee Alexander Maximilliano Pertti, tytöstä tulee Christina Adelmina Inga-Liisa Alma. Meillä on ihan perus-ulkoruotsalainen sukunimi, eli ihan hyvin pitäisi sopia nimet sukunimeen. Ulkonäöstä ei vielä tiedä, mutta jos tulee vanhempiinsa, niin on kumman näköinen.


No mutta tämmösiä taas tällä kertaa, palaan taas asiaan myöhemmin!